4 MÅTER Å KURERE HANGOVER!

Ettersom jeg skrev innlegg i går om hvilke vin jeg synes er god, og 7 forskjellige måter å åpne en på, så skulle det bare mangle at jeg redder dagen din om du drakk litt for mye! *kremt*

Og nå er det helg, så det kan ikke bli en bedre dag å lese dette innlegget på!

Her kommer da 4 tips til å føle seg bra raskest mulig, jeg vet at det finnes hundrevis av andre metoder, men dette er de jeg synes er best!

1. RehydrereDette er vel den som er mest "obvious". Hangover er et tegn på at din kropp er ekstremt dehydrert. Holde seg hydrert vil lindre hodepinene og svimmelheten som kommer av en hangover. Og det er ekstra viktig å drikke mye veske om du har spydd også!

* Drikk plenty av vann

* Drikk kokosnøttvann og/eller sports drikker, begge er rik på elektrolytter. De fleste hodepiner som er fra en hangover blir forårsaket av en kombinasjon av dehydrering og en ubalase av elektrolytter. Nærmere bestemt, natrium balansert med magnesium , kalsium , kalium og er avgjørende for en glad hjerne! Se på ingrediens-listen etter magnesium og kalsium salter og vel en sports drink som ikke bare vil rehydrere deg, men også gir de næringsstoffene som dine alkoholholdige drikker har strippet fra deg.

* Unngå kaffe eller koffeinholdig te. Mange folk drikker kaffe for "å våkne" fra en hangover, men koffeinen vil bare gjøre vondt til verre med å dehydrere deg enda mer.

* Prøv ingefærøl. Hvis du føler deg dårlig, så hjelper ingefær med å roe ned magen.

 

 

2. Ta en smertestillende

Prøv å unngå paracetamol, med tanke på at det ikke er bra for leveren din, den ble nok ødelagt av alkoholen! Aspirin eller ibuprofen er begge gode valg hvis du har hodepine. Sørg for å lese instruksjonene og ta bare den anbefalte dosen(!)

* Vær oppmerksom på at overdreven bruk av disse medikamentene kan forårsake langsiktige skader på leveren din, spesielt når det brukes sammen med alkohol.

* Om det ikke virker etter anbefalt dosering, ikke ta en ny dose. Da er du bare nødt til å kose deg med smerten helt til kroppen din kommer seg nok til å ta imot smertestillende.

 

 

 

 3. Spis kjeks, toast eller andre mildt-smakende karbohydrater.

Disse matvarene lindrer kvalme og hjelper kroppen til å suge opp alkoholen som er i systemet ditt. 

* Unngå mat som er syrlig eller sterkt krydret, det er fordi det er den vanskeligste typen for kroppen din til å fordøye.

* Unngå mat som er "tung" eller oljete, siden de øker sjansen for å føle seg kvalm.

 

 

4. Ikke drikk alkohol for å kurere en hangover.Alkohol kan kanskje få deg til å føle deg bedre en lite stund, men det vil til slutt dehydrere deg og få deg til å føle deg enda verre senere på dagen.

* Hvis du bestemmer deg for å ta deg en drink, så hold deg til Bloody Mary eller en kald øl, og selvfølgelig drikk med måte! Du trenger å gi kroppen din en sjanse å komme på bena igjen.

* Ikke drikk hvis du har forpliktelser, som arbeid eller skole for resten av dagen.

 

 

Synes du noen av disse metodene fungerer, eller har du en annen genial løsning?

3 kommentarer

Malene

09.08.2015 kl.23:42

Smarte tips :) Alt er sant!

Koselig om du sjekker ut bloggen min og hvis du vil legge igjen en liten kommentar :)

Sofie Krohn

10.08.2015 kl.01:14

Haha:) kjekt å vite:D

carolinesofiee

01.09.2015 kl.00:44

Beste kuren mot hangover er å ikke få hangover fra starten av;)

Skriv en ny kommentar

Tord

Tord

22, Bergen

22 år gammel dude som er utdannet innenfor design og animasjon! Har i overkant nerdefaktor og liker alt som er relatert rundt det.

Kategorier

Arkiv

hits