5 ARTISTER SOM ER UNDERVURDERT

Det kan hende du har hørt om disse artistene, men jeg skal prøve så godt jeg kan å skrive om artister du ikke har hørt om før.

 

Dette er artister jeg mener du bør sjekke ut, enkelt og greit! - Det kan være at de ikke er innenfor din musikk-stil, men jeg synes at bra komponert musikk er bra- uansett hvilke sjanger! :)

 

I dag blir artistens røde tråd; Electronica

 

Vi kan starte med å være litt patriotisk: SavantHan er en norsk kar med navnet Aleksander Vinter. Han lager utrolig mye forskjellig musikk- men det meste har en rød tråd av elektronica. I 2013, så hadde han laget over 10.000 ( det stemmer! ) sanger- men mye av dette er ikke sluppet ut. Såvidt jeg husker så har han nevnt at han har asperger syndrom, som gjør at han husker alle lyder han har hørt og lager konstant nye sanger og lyder, som jeg tror er en av grunnene til at artist navnet er "Savant". Som sagt så lager han veldig mye variert musikk, så jeg anbefaler å høre en god del på hva han har å tilby før du mener det er dårlige greier, hoho!

 

Når jeg først er i det patriotiske hjørnet, så er nestemann ut: PhilterMye av musikken Philter lager er veldig rolig og chill, noen av sangene har et preg av retro-spill og lyder rundt dette. Philter er et norsk pop-elektronisk musikkprosjekt av Magnus Gangstad Jørgensen. Philter startet i 2005 da Jørgensen begynte å laste opp musikk på Urørt. Musikken har blitt brukt i både sportsfilmer, TV-serier og reklamer. Så kanskje det er noe du kjenner igjen?

 

Nestemann er ikke norsk, og du har kanskje hørt om de før: Ratatat

 De var tidligere kjent som Cherry, og de har blitt kjent for å være "New York's rock-meets-electronica duo". De har en multi-instrumentalist og programmerer Evan Mast, og gitaristen Mike Stroud. De har blitt utrolig kjent- og de har til og med varmet opp for selveste Daft Punk! - Vet du ikke hvem Daft Punk er, så må du ta deg en bolle og høre på hva de har å tilby- jeg vedder min venstre arm på at du har nok hørt en sang fra Daft Punk før, men nok om de! Ratatat er også i sin egen klasse.

 

Nestemann ut er Ronald JenkeesHan er en ganske så spesiell type, og han var den personen som inspirerte meg til å spille piano og keyboard. Han har et helt sinnsykt heftig talent når det gjelder å spille på keyboard- og musikken han lager er ideer han lager beats til, og så spiller han hva han føler- og det som han synes er bra ender opp på et album. Han ble tidlig et internett-fenomen på YouTube, og mange lurte på om han faktisk var slik som han er- eller om det bare er et image. Du skjønner hva jeg mener om du sjekker han ut på YouTube. Men han er også på Spotify.

 

Jeg merker at jeg har så utrolig mye mer på lager når det gjelder artister jeg har lyst å snakke om! Men jeg får gi meg nå og skrive litt om den siste artisten som er:

Air.Jeg vil si at Air kanskje er nesten like kjent som Ratatat, men jeg krysser fingrene for at du ikke har hørt om de. De har en veldig sensuell og god atmosfære i musikken sin. De ble en av de mest innflytelsesrike electronica artistene fra 2000-tallet og utover. Tror min favorittsang fra de er "Alone in Kyoto".

 

Denne gang ble det 5 undervurderte artister som ligger rundt electronica sjangeren! Hvilke sjanger vil du at jeg skal skrive om neste gang?

Én kommentar

D e bra artister synes jg : )

Skriv en ny kommentar

Tord

Tord

22, Bergen

22 år gammel dude som er utdannet innenfor design og animasjon! Har i overkant nerdefaktor og liker alt som er relatert rundt det.

Kategorier

Arkiv

hits